dissabte, 5 d’octubre del 2013

Ascensió al Puig Peric, 2810m i Petit Peric, 2690m. Cerdanya- Capcir.


Quan et lleves a les sis del matí i no tens son només hi ha una explicació. Avui matino perquè vull!
 

Dos homens i una bèstia s'enfilen al sostre del Capcir amb una missió: Llac de Boulloses-Cim del Puig Peric, per la cresta, en menys de tres hores!
 

En Sergi, equipat amb la darrera tecnologia, ens durà pel bon camí. Gràcies a ell, només hem fet el camí una mica més llarg del compte.
 

L'Aram és la Bèstia. Prepara una marató de muntanya pel mes que ve i s'ha pres el dia d'entrenament: -Va pugeu - okeasse-? sou uns nenazas malparits! qualsevol excusa és bona, un ha de fer la foto, l'altre mira el GPS... feu el favor!
 

La meva aportació és la brillant idea de parar abans de la cresta i proposar que deixem amagats els tres parells de botes, uns crampons que no necessitarem i uns pantalons, guants, mitjons... necessito anar més lleuger per seguir aquest parell i així farem la volta més llarga, marcant la fita exacta per fer un Geocatching al final de la jornada!


Comencem a les nou del matí al Llac de Boulloses, a la dreta de la imatge, al final del llac, es veu el Puig Peric i a la seva dreta el Petit Peric.

Fa un dia molt agradable i progressem ràpidament per la vora del llac, ens posem al dia els uns dels altres, fa temps que no fem un cim plegats.

La Cresta és molt fàcil i ens condueix ràpidament fins al cim.

Al Cim, ens fem unes fotos i parlem amb uns quants francesos que han pujat per l'altra banda. 
Ens mengem uns entrepans extraordinaris i prenem el sol arraserats per un paravent de pedra.Hem decidit fer el Petit Peric, a l'altra banda del coll. Des d'aquí tenim una panoràmica esplèdida de la cresta que acabem de fer.


Baixem trotant per la tartera i ens emplenem els peus de pedretes. La darrera part de l'excursió és per un itinerari marcat, creuem un bosc mig cremat per un foc de camp. En Sergi ens explica l'avanç dels incendis forestals i ens porta a buscar un tresor. Recuperem les bòòòtes amb un desnivell extra molt acceptable. 


Jo m'he acabat l'aigua de tots tres i he arribat ben cuit. Duem 6.30 hores des que hem començat!
Desnivell: 1300m
Recorregut: 21Km

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada