dilluns, 25 de novembre del 2013

Serra Cavallera, Puigestela (2036m) i Taga (2039m) amb raquetes


El primer cap se setmana després de les nevades, ens calcem les raquetes i sortim a gaudir de la muntanya. Ens fa molta illusió trepitjar les primeres neus de la temporada i treure a passeig el material hivernal.

El vent del nord que ha bufat intensament tota la nit, no perd intensitat. Estem a punt de fer-nos enrere, però la missió dels 40 2000 té aquests inconvenients. Els pirineïstes intrèpids no es rendeixen fàcilment. Hem dedicidit que anirem a l'atac.
Fugim però del torb de les muntanyes més altes i anem a fer un cimet, el Taga. Ens entristeix que en Marc i la Gemma no puguin venir, aquest vent és massa fort! i no es tracta de carregar-li la motxilla plena de pedres per a que no surti volant!

Valents i equipats, En Ferran, la Xuxu i jo sortim del pàrquing de l'aeroport de Ribes amb el cotxe-de-nieve del Ferran, que l'ha preparat amb un cable nou per a l'ocasió (gentilesa d'en Portabella)

Amb la precisa i segura conducció sobre el gel del nostre guia local, ens enfilem amb el 4x4 fins a l'estany de l'Orri vell. Com que el dia no és tan ventós com semblava, decidim fer la travessa integral de la Serra Cavallera, (uóo)

Ansiosos per caminar amb les raquetes, ens les posem abans de ser estrictament necessàries. Pugem a la carena una mica més amunt del Coll de Pal. La vista és esplèndida i especialment nítida. Avancem agradablement fins al cim del Puigestela, on ens parem a esmorzar.

La baixada fins a la Portella d'Ogassa és fantàstica. Tots aquells obstacles del camí sense neu han desaparegut. Al davant veiem el Taga d'es d'un punt de vista no gaire quotidià. 

En creuar la Portella és l'únic moment que quedem exposats al fort vent. Una mica més amunt ja no en bufa. La part final del Taga és ben congelada! ui la baixada!

Quin dia de raquetes més fantàstic!
 


























 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada